De rentes op spaarrekeningen zijn in 2021 weer dramatisch laag. Staat jouw geld maar te verstoffen op je rekening terwijl het minder waard wordt? Je kunt ook andere dingen doen met je spaargeld! Wij hebben een aantal idee├źn op een rijtje gezet!

Schulden aflossen

Het meest belangrijk is om je schulden eerst af te lossen. Denk bijvoorbeeld aan je hypotheek of andere leningen. Veel mensen staan rood maar sparen tegelijk ook. Druk jouw maandelijkse kosten door zo snel mogelijk af te lossen. Start daarna pas met sparen.

Beleggen

Een ander bekend alternatief voor sparen is beleggen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Ben je niet zo thuis op de beleggingsmarkt? Je kunt ook beleggen met behulp van een broker. Deze hanteren vaak lagere tarieven dan grootbanken.

Daarnaast kun je beleggen in vastgoedfondsen. Hiermee kun je beleggen in winkels, kantoren en hotels in de eurozone of zelfs wereldwijd. Je ontvangt maandelijks dividend.

Beleggen in crypto

Een andere optie is het beleggen in cryptovaluta. De cryptovaluta neemt steeds verder toe in populariteit en is dus zeker interessant om naar te kijken. Een van de meest gekozen opties is bitcoin kopen. Deze cryptomunt is het meest populair en het meest bekend. Daarnaast zijn er nog een aantal andere grote valuta zoals de ripple en de ethereum. In 2021 is de bitcoin koers al door het dak gegaan, dus kijk goed waar je in wil investeren! Lees je verder goed in, want investeren in crypto is best ingewikkeld. Ga er dus niet mee aan de slag als je het niet begrijpt.

Investeer het in vastgoed

Heb je veel geld? Een andere mogelijkheid is om dit geld in stenen te steken. Je kunt een huis voor je kinderen kopen als investering en dit binnen de familie houden. Vooral in de grote steden is dit erg interessant. Daarnaast kun je ook een pand opkopen als belegging en dit weer verhuren. Zo krijg je er ook extra geld uit!

Er zijn dus verschillende manieren waarop je iets anders met je spaargeld kan doen. Kijk altijd goed naar de risico’s.